Categories
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Baiki paip pecah capai tahap 92 peratus

SHAH ALAM, 22 JULAI: Pembaikan paip pecah di kawasan tanah mendap di simpang jalan antara Jalan Johan Setia dan Jalan Langat, Klang mencapai tahap 92 peratus sehingga jam 9 pagi ini.

Ketua komunikasi korporat Pengurusan Air Selangor (Air Selangor) berkata bekalan air ke kawasan Johan Setia mula disalurkan sejak jam 8 pagi tadi selepas kerja pembaikan paip siap lebih awal daripada yang dijadualkan.

Keadaan jalan raya mendap seluas kira-kira 30 meter persegi di Jalan Klang-Banting berhampiran lampu isyarat Kampung Johan Setia menghala ke Banting ketika tinjauan pada 21 Julai 2020. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI

“Pembaikan paip bocor yang menyalurkan air ke kawasan Pandamaran juga siap dilaksanakan lebih awak iaitu jam 4 pagi hari ini dan bekalan air di seluruh kawasan Pandamaran pulih sepenuhnya,” kata Elina Baseri dalam kenyataan.

Beliau berkata bekalan air kecemasan melalui lori tangki ke kawasan di wilayah Klang dan Kuala Langat masih digerakkan dan pengguna boleh menghubungi talian 15300 dan WhatsApp 019-2800919 atau 019-2816793 untuk memohon bantuan bekalan air kecemasan.

Semalam dilaporkan, beberapa kawasan di Klang dan Kuala Langat mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual akibat paip pecah di lokasi tanah mendap di tapak kerja Transit Aliran Ringan 3 (LRT3) GS10.