Categories
EXCO SELANGOR

Smart Selangor Parking tergendala, pengguna boleh tuntut pampasan

SHAH ALAM, 21 SEPT: Pengendali Smart Selangor Parking (SSP) mengambil tanggungjawab penuh dengan membayar semula kompaun tempat letak kereta yang dikenakan terhadap pengguna susulan gangguan sistem tersebut hari ini.

EXCO kerajaan tempatan berkata pengguna boleh menghubungi SSP melalui emel [email protected] atau talian 1700-819-612 bagi tuntutan pampasan kompaun dalam tempoh gangguan berkenaan.

“Sistem SSP tergendala dari jam 8.30 pagi hingga 12.30 tengah hari pada 21 September (hari ini) disebabkan masalah pengemaskinian sistem aplikasi.

“Pengendali telah mengambil tindakan segera untuk menyelesaikan gangguan sistem aplikasi. Pengguna Android kini boleh melakukan pengemaskinian aplikasi manakala pengguna iOS masih perlu menunggu kebenaran Apple untuk berbuat demikian,” kata Ng Sze Han dalam kenyataan.

SSP diperkenalkan pada Julai 2018 kini menjadi aplikasi parkir nombor satu negara apabila digunakan pihak berkuasa tempatan di Selangor termasuk kawasan di bawah seliaan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).