Categories
AGENSI BERITA UTAMA PILIHAN MINGGUAN SELANGOR

Seldec perlu 500 khidmat penghantar, dapat perlindungan Perkeso

SHAH ALAM, 17 MAC: Rantaian E-Bekalan Digital Selangor (Seldec) menawarkan sehingga 500 kekosongan kerja bagi penghantaran makanan dan barangan menggunakan kereta serta motosikal.

Pengurus besar pembangunan perniagaannya berkata mereka yang berminat boleh mendaftar menerusi http://dapur.seldec.com.my/join/rider/.

“Penghantar makanan bernaung di bawah Seldec juga menikmati manfaat perlindungan Perkeso dan insentif perlindungan kemalangan.

“Pekerjaan ditawarkan antara usaha membantu menambah pendapatan kerana perkhidmatan penghantaran akan meningkat menjelang Ramadan dan hari raya,” kata Mohd Fauzan Elham kepada SelangorKini hari ini.

Beliau berkata Seldec turut bekerjasama dengan Majlis Bandaraya Subang Jaya dan Majlis Daerah Kuala Selangor untuk memasarkan produk 1,500 peniaga di bazar dan rumah sepanjang Ramadan.

Seldec dilancarkan pada 3 Oktober 2019 bertujuan membantu peniaga meningkatkan pendapatan menerusi jualan secara dalam talian.

Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari berkata Seldec digunakan untuk memasarkan hasil tani, produk usahawan kecil dan barangan basah secara meluas.

Seldec diterajui Selangor Industrial Corporation Sdn Bhd menghubungkan pembeli dan penjual secara langsung melalui pautan https://www.seldec.com.my/en.