Categories
AGENDA SUKANKINI

Atlet negeri bersemangat pamer aksi terbaik di Tokyo

SHAH ALAM, 8 JULAI: Atlet Selangor yang mewakili negara ke Sukan Olimpik Tokyo 2020 berazam untuk mempamer aksi terbaik meski tidak menyertai sebarang acara sepanjang pandemik.

Gimnas artistik Farah Ann Abdul Hadi yakin dirinya 100 peratus bersedia untuk bersaing pada temasya sukan paling berprestij itu walaupun baharu pertama kali menyertainya.

“Saya tiada sasaran untuk membawa pulang pingat emas memandangkan ini kali pertama saya berjaya menjejakkan kaki ke Sukan Olimpik.

“Namun, saya 100 peratus bersedia dan akan berusaha buat yang terbaik. Terima kasih Kerajaan Selangor atas sokongan dan insentif yang diberikan,” katanya dalam siaran langsung di Google Meet malam tadi.

Atlet renang Phee Jing En pula berharap sesi latihan selama beberapa bulan di Amerika Syarikat akan membuahkan hasil dalam penampilan keduanya pada temasya berkenaan.

“Kini saya lebih bersedia dan akan melakukan yang terbaik berbanding penampilan kali pertama di pentas Olimpik Rio lima tahun lalu,” katanya.

Sementara itu, atlet lompat tinggi Lee Hup Wei mengakui bersedia membuat penampilan ketiga meskipun masih dalam proses pemulihan akibat kecederaan buku lali pada kejohanan di Kazakhstan, bulan lalu.

Sukan Olimpik Tokyo bakal berlangsung pada 23 Julai hingga 8 Ogos sementara paralimpik mulai 24 Ogos hingga 5 September.