Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Kerjasama negeri, agensi persekutuan bantu PKPD tamat awal

SHAH ALAM, 30 OGOS: Kerjasama Kerajaan Selangor dengan pengurusan daerah membantu Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD) di kawasan tertentu negeri ini tamat lebih awal.

Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari berkata itu membuktikan penyatuan semua pihak terlibat termasuk Ahli Dewan Negeri (ADN) dalam mendepani Covid-19 membuahkan hasil.

“Alhamdulillah setakat ini PKPD di Selangor berjalan baik malah direkodkan tutup lebih awal daripada tempoh dua minggu yang ditetapkan, berbanding pengalaman di Sungai Lui (Hulu Langat) yang hampir sebulan.

“Sekarang PKPD di Selangor ada tutup lima hingga lapan hari lebih awal. Ini tunjukkan bagaimana kita ubah dan berjaya menyatupadukan semua pihak secara keseluruhan,” katanya menjawab soalan ADN Sentosa Dr Gunarajah George berhubung tanggungjawab pengurusan bencana daerah mendepani Covid-19.

Antara lokaliti PKPD yang ditamatkan awal daripada jadual ialah Pangsapuri Damai PJS8, Damansara (seminggu awal); Gugusan Semarak, PJU 5 Kota Damansara (lima hari awal) dan Flat Taman Samudera Timur, Gombak (tiga hari awal).