Categories
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

DUN Taman Templer agih lebih 70 peranti, mudahkan PdPR pelajar

SELAYANG, 14 NOV: Lebih 70 peranti diberi kepada pelajar sekitar DUN Taman Templer bagi memudahkan proses pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) sepanjang penularan Covid-19.

Ahli Dewan Negeri Mohd Sany Hamzan berkata insiatif diutamakan kepada pelajar dari keluarga berpendapatan rendah (B40) serta tiada kemudahan berkenaan.

“PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) menyebabkan pelajar tidak dapat belajar bersemuka. Ada keluarga yang tiada peranti untuk belajar dalam talian.

“Jadi kita agihkan kepada yang benar-benar layak sahaja. Setakat ini pemberian melibatkan hampir 40 telefon bimbit, tablet antara 20 hingga 25 unit dan komputer riba sebanyak 10,” katanya.

Beliau ditemui ketika meninjau Program Vaksin Selangor (Selvax) Remaja di Dewan Orang Ramai Kampung Selayang Indah hari ini.

Mohd Sany berkata semua penerima dikenal pasti oleh ketua kampung dan pihaknya meneliti segala latar belakang bagi memastikan bantuan sampai kepada golongan sasar.

 

Ahli Dewan Negeri (ADN) Taman Templer Mohd Sany Hamzan menyantuni seorang remaja yang menerima suntikan pelalian dalam program Vaksin Selangor (Selvax) Remaja di Dewan Orang Ramai Kampung Selayang Indah, Selayang pada 14 November 2021. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI