Categories
NASIONAL SELANGOR

PKMR Dapat Sambutan Yang Semakin Luas

 

KLANG 15 JUN : Kaunter aduan di program khas mesra rakyat (PKMR) bersama kerajaan negeri di setiap daerah mendapat sambutan yang luas sehingga penduduk dari seluruh negeri berkerumun datang pada setiap sesi program.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan, Iskandar Abdul Samad berkata program turun padang bagi mendengar masalah rakyat ini mendapat sambutan yang semakin meluas.

“Hari ini, kita lihat penduduk dari Bukit Beruntung dan Gombak turut hadir berjumpa saya walaupun kali ini diadakan di daerah lain, tetapi mereka sanggup datang,”

“Ini menunjukkan program ini sampai kepada rakyat di negeri ini. Mereka tertunggu-tunggu untuk berjumpa pemimpin kerana pemimpin kita mendengar masalah rakyat.?

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas selesai sesi kaunter aduan rakyat di Program Terima Kasih Rakyat bagi Daerah Klang di Dewan Datuk Ahmad Hamzah, di sini.

Iskandar berkata program terbabit perlu diteruskan dari masa ke semasa oleh kerana sambutan yang sangat baik dari rakyat.

Acara kaunter aduan di adakan di setiap PKMR di mana Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan barisan exco Selangor turun untuk mendengar masalah rakyat.

PKMR yang merupakan inisiatif yang dipelopori Pakatan Rakyat Selangor semenjak 2008 di adakan di setiap daerah di Selangor.

Ia memberi peluang kepada penduduk untuk mengemukan masalah mereka secara terus kepada pegawai tertinggi kerajaan negeri, iaitu exco dan Menteri Besar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.