Categories
NASIONAL SELANGOR

Ronnie: Tangani Pelacuran, Rumah Urut, KDN Harus Bertindak

SHAH ALAM 6 JUN: Pemimpin BN diingatkan agar tidak bersikap pura-pura dalam menangani aktiviti pelacuran yang bersembunyi di sebalik perniagaan rumah urut.

Badan penguatkuasa seperti polis dan Jabatan Imigresen yang berada di bawah kuasa Kementerian Dalam Negeri yang sepatutnya memainkan peranan dalam isu ini dan bukannya meletakkan kesalahan kepada Kerajaan Negeri.

Demikian menurut Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan Negeri Selangor, Ronnie Liu dalam rancangan ‘Terus Terang’ terbitan TV Selangor di sini.

Menurut Ronnie, Kerajaan Selangor membekukan lesen rumah urut bagi membendung kemungkinan wujudnya aktiviti pelacuran yang mungkin tersembunyi di sebalik perniagaan rumah urut.

“Sebelum Pakatan Rakyat ambil alih lagi, pengeluaran lesen rumah urut telah dibekukan.

“Apabila Pakatan ambil alih Selangor, dasar itu kita kekalkan dengan tidak mengeluarkan lesen-lesen baru.

“Sedangkan negeri-negeri lain di bawah BN sendiri pun banyak rumah urut. Kalau anda tak percaya cuba pergi ke Bukit Bintang, begitu banyak rumah urut di sana.

“Adakah Wilayah Persekutuan ditadbir oleh Pakatan Rakyat?”

“Negeri-negeri BN tiada satu pun yang membekukan pengeluaran lesen rumah urut, tetapi hipokrit,” kata Ronnie.

Ronnie menyarankan kepada negeri-negeri di bawah BN agar menutup kesemua rumah-rumah urut termasuk pusat refleksologi sekiranya mereka benar-benar menganggap perniagaan rumah urut adalah sesuatu yang tidak sihat.

“Kerajaan Selangor memang dah tak keluarkan lesen rumah urut lagi. Rumah urut yang ada lesen tetapi menyalahi undang-undang PBT, kita ambil tindakan,”jelasnya.

Ronnie memberitahu, isu ini sengaja diada-adakan oleh BN bagi memberikan gambaran buruk kononnya kerajaan Pakatan Rakyat Selangor gagal mentadbir negeri ini dengan baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.