Categories
NASIONAL SELANGOR

PRU-13: Tak Kira Sept Atau Nov, Pakatan Bersedia

PETALING JAYA, 7 OGOS: Pakatan Rakyat (Pakatan) telah bersedia sepenuhnya sekiranya jangkaan Pilihan Raya Umum ke 13  akan diadakan pada bulan September atau November menjadi kenyataan.

Demikian menurut Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali dalam sidang media bersama pemimpin PR di Ibu Pejabat PKR, di sini.

“Kemungkinan BN akan mengambil kesempatan daripada perayaan kemerdekaan ini untuk naikkan dia punya imej barangkali, berjaya atau tidak itu soal lain.

“Sebab itu kita jangka kemungkinan paling dekat PRU ini akan diadakan pada bulan September atau kalau tidak, pada November selepas Raya Haji.

“Apa pun, September atau November kita telah mengambil langkah sewajarnya dan kita telah bersedia untuk hadapi PRU-13 walau apa pun tarikh yang ditentukan oleh Kerajaan.

Ketika menjawab satu soalan, Mustafa berkata pemilihan calon-calon telah pun diselesaikan kecuali satu atau dua kawasan di beberapa negeri.

Beliau turut menambah, pembahagian di kawasan tersebut sedang berjalan dan akan diputuskan dalam masa terdekat.

Sementara itu dalam sidang yang sama Timbalan Pengarah Pilihan Raya DAP, Anthony Loke sekali lagi mengingatkan agar rakyat tidak termakan hasutan pemimpin BN.

“Dikalangan orang Melayu mereka burukan DAP supaya menjejaskan sokongan terhadap PAS.

“Di kalangan pengundi Cina pula mereka takutkan orang Cina dengan Hukum Hudud yang mahu dilaksanakan PAS supaya orang Cina tak berani sokong PAS,” kata Anthony.

Selain Mustafa dan Anthony turut hadip dalam sidang media PR itu, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat Dr Dzulkefly Ahmad dan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.