Categories
SELANGOR

Longkang Atasi Masalah Banjir Di Kampung Melayu Subang Tambahan

Longkang Atasi Masalah Banjir Di Kampung Melayu Subang Tambahan 02

SHAH ALAM 2 FEB : Pembinaan longkang di Kampung Melayu Subang Tambahan, Seksyen U5 khususnya di Jalan Rambai dan Sukun berjaya mengatasi masalah banjir yang kerap berlaku di kawasan berkenaan.

Dengan kos RM165,000 yang diperolehi menerusi geran Selangorku, diusahakan Pusat Khidmat DUN Kota Damansara selepas menerima aduan penduduk berhubung masalah dihadapi mereka selama ini.

Longkang Atasi Masalah Banjir Di Kampung Melayu Subang Tambahan 01.Abdul Aziz Dahalan, Pembantu Peribadi Adun Kota Damansara menjelaskan kerja pembinaan longkang itu disiapkan pada November tahun lalu.

“Longkang dibina ini memberi kelegaan kepada penduduk di kampung ini selain mengatasi masalah banjir kerana sebelum ini memang tiada longkang dibina di bahu jalan.

“Peruntukan disediakan Kerajaan Negeri memang banyak membantu mengatasi masalah rakyat tambahan hubungan mesra antara wakil rakyat, Dr Nasir Hashim dengan penduduk memudahkan segala urusan diselesaikan,” katanya.

Setiausaha Persatuan Penduduk Kampung Melayu Subang Tambahan, Hamim Hamzah berkata, kampung berusia lebih 18 tahun itu memang menghadapi masalah ketiadaan longkang untuk saliran air.

Dengan terbinanya longkang di kedua-dua laluan itu, katanya, melengkapkan pembinaan di situ kerana laluan lain menerima kemudahan sama sebelum ini.

“Kita rasa gembira dengan kemudahan diberikan dan masalah dihadapi juga berjaya di atasi,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.