Categories
NASIONAL SELANGOR

Azhar Idrus Puji Kerajaan Selangor Berjaya Imarah Masjid

UAI di Desa Pandan 01

DESA PANDAN, 23 APRIL : Pendakwah bebas yang popular, Ustaz Azhar Idrus memuji Kerajaan Negeri Selangor sepanjang lima tahun mentadbir berjaya mengimarahkan masjid dan surau-surau negeri ini dengan majlis ilmu.

UAI di Desa Pandan 02Jelasnya, program atau kuliah agama di negeri Selangor mencatatkan kehadiran tertinggi di sekitar Lembah Klang.

“Selangor merupakan negeri nombor satu kehadiran ceramah paling ramai. Nombor dua Kelantan. Jadi kalau kita tukar Kerajaan Negeri Selangor tidak akan ada kuliah-kuliah seperti ini lagi di masjid.

“Adakah kita ingin ditutup kuliah-kuliah?” soal beliau di hadapan 1,000 hadirin.

Beliau berkata demikian dalam program santai sempena kempen Pilihan Raya Umum Ke-13 anjuran PAS Parlimen Titiwangsa bertempat di pekarangan Restoran Mamak Bistro, Desa Pandan.

Hadir sama, calon Parlimen Titiwangsa, Ahmad Zamri Asa’ad Khuzaimi yang bertemu dan beramah mesra bersama pengundi serta penyokong Pakatan Rakyat.

UAI di Desa Pandan 03Ustaz Azhar juga menasihatkan rakyat agar tidak takut mengundi merubah pimpinan kerajaan kerana rezeki manusia ditentukan Allah SWT.

“Ada orang kata, kita makan gaji dengan kerajaan kena sokong kerajaan dalam pilihan raya.

“Ada orang kata kalau tak makan gaji, semua kemudahan kerajaan yang bagi. Jadi wajib kita balas budi.

“Kita jawab, kalau bodoh duduk diam kerana tidak ada di dalam undi nanti kerajaan bertanding.

“Kerajaan tidak bertanding. Tolong cerdik sedikit. Kalau kita kena sokong kerajaan dalam pilihan raya bagaimana kerana dalam kertas undi hanya ada nama parti yang bertanding,” katanya sambil disambut gelak tawa orang ramai yang hadir.

Tambahnya lagi, soal pembinaan infrastruktur rakyat merupakan tanggungjawab semua kerajaan di dunia apabila memerintah.

“Sebagai contoh katanya, negara Rusia dan China yang dipimpin golongan yang tidak mempercayai kewujudan Tuhan turut membina kemudahan kepada rakyat.,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.