Anwar akui ‘terlanjur’ tegur pentadbiran Abdul Khalid

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Teguran Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bertujuan untuk penambahbaikan dalam pentadbiran kerajaan negeri.

2. Kerajaan negeri disaran mengenakan bayaran kepada warga asing bagi perkhidmatan bas awam percuma.

3. Universiti Selangor (UNISEL) menjadi universiti pertama di Malaysia yang mewujudkan Televisyen (TV) internet iaitu TV UNISEL.

4. Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyifatkan kenaikan 300 peratus kadar Cukai Taksiran Nilaian Tahunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) sebagai keterlaluan.

5. Selangor tidak berhasrat mengikuti langkah Kelantan, Kedah dan Johor menjadikan Jumaat dan Sabtu sebagai hari cuti mingguan menggantikan Sabtu dan Ahad.

6. Masyarakat disarankan mempertingkatkan penjagaan kebersihan bagi mengelakkan penularan wabak demam denggi.

7. Tindakan Budiman Mohd Zohdi (BN-Sungai Panjang) merujuk‘hansard’ Dewan Negeri Selangor (DNS) yang lama bagi mengulas isu kutipan hasil pasir disifatkan sebagai tidak bertanggungjawab.

8. Kerajaan negeri sedang mempertimbangkan untuk menubuhkan satu Pusat Dialisis Rakyat (PDR) di setiap Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor bagi memenuhi keperluan rakyat.

9. Kira-kira 164 penjaja pasar pagi di Taman Sri Muda akan di pindahkan ke pasar baru yang akan dibina Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), dalam masa terdekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.