Categories
SELANGOR

MB Selangor : Tahniah, Mohd Azam jadi ADUN baru Sg Limau

PRK-DUN-Sungai-Limau azamSHAH ALAM 5 NOV : Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyampaikan ucapan tahniah kepada Mohd Azam Abd Samat yang dipilih pengundi menjadi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Limau yang baru, semalam.

“Akhirnya warga DUN Sungai Limau memilih beliua (Mohd Azam) sebagai ADUN yang baru. Tahniah kepada PAS dan Pakatan Rakyat (PR) atas kemenangan yang diperolehi dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Sungai Limau, moga tanggungjawab ini mampu kita galas dengan amanah dan ikhlas, Insya-Allah,” katanya menerusi laman Facebook, di sini, malam tadi.

Sementara itu, Mohd Azam menyifatkan kemenangannya pada PRK DUN Sungai Limau adalah kejayaan semua dan mengucapkan terima kasih kepada seluruh kepimpinan PAS, PR, pengundi DUN Sungai Limau serta seluruh jentera yang membantu untuk memenangi kerusi N20 itu.

“Alhamdulillah, Allah SWT anugerahkan kemenangan di tahun baru Hijrah ini. Kemenangan ini adalah kemenangan kepada seluruh pejuang Islam, keadilan dan kebenaran serta pembela hak rakyat,” katanya dalam satu kenyataan media.

Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hassan, menganggap kemenangan Mohd Azam adalah hadiah Tahun Baru 1435H buat seluruh rakyat Sungai Limau.

“Beribu tahniah buat Mohd Azam di atas kemenangan dalam PRK ini bagi menggalas amanah jamaah dan rakyat di Dun Sungai Limau,” katanya menerusi akaun Facebook.

Nasrudin yang juga Ahli Parlimen Temerloh berharap ADUN Sungai Limau yang baru itu dapat melaksanakan amanah dengan baik dan cemerlang, selain mengucapkan tahniah kepada seluruh pimpinan parti yang banyak berkorban masa, tenaga serta harta untuk PRK itu.

Mohd Azam, 37, memperoleh 12,069 undi mengalahkan calon BN, Dr Ahmad Sohaimi Lazim, 52, yang mendapat 10,985 undi yang membolehkan PAS mengekalkan kerusi DUN Sungai Limau dengan majoriti 1,084 undi. -NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.