Categories
SELANGOR

Selangor anjur sambutan merdeka, rumah terbuka dan Hari Belia serentak 30 Ogos

Oleh : AFEEQA AFEERA

SHAH ALAM, 27 OGOS: Sambutan Ulang Tahun Kemerdekaan kali ke-57 akan dianjurkan Kerajaan Selangor pada Sabtu ini bermula jam 8.00 malam di Dataran Kemerdekaan, Shah Alam.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata selain sambutan kemerdekaan, Kerajaan Negeri turut mengambil peluang menganjurkan Rumah Terbuka Aidilfitri yang sepatutnya berlangsung 1 Syawal lalu tetapi dibatalkan susulan tragedi pesawat MH17.

MBKatanya sambutan berkenaan turut dipanjangkan ke hari berikutnya dengan penganjuran Hari Belia peringkat negeri Selangor di lokasi yang sama.

“Pelbagai acara diatur bagi meraikan ulang tahun kemerdekaan ke-57 seperti kawad perbarisan yang disertai agensi-agensi kerajaan, anak-anak syarikat dan pihak berkuasa tempatan, badan beruniform, pelajar-pelajar sekolah dan badan bukan kerajaan.

“Manakala bagi sambutan Hari Belia, acara menarik yang disediakan adalah seperti sambutan ulang tahun Kereta Mini ke-55, pameran motor, sukan lasak dan sebagainya,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Exco di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), hari ini.

Justeru katanya orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan sambutan Ulang Tahun Kemerdekaan, Rumah Terbuka Aidilfitri dan Hari Belia peringkat negeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.