Categories
SELANGOR

Piala Sultan Selangor: Pilihan Selangor menang 2-1 ke atas Pilihan Singapura

SHAH ALAM, 27 Sept: Pasukan Pilihan Selangor muncul juara Piala Sultan Selangor 2014 selepas mengalahkan Pilihan Singapura 2-1 di Stadium Shah Alam, di sini, malam ini.

Kira-kira 70,000 penonton menyaksikan perlawanan itu yang turut dihadiri DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali.

Pilihan Selangor mendahului 1-0 pada separuh masa. Dua Gol Pilihan Selangor dijaringkan Paulo Rangel pada minit ke-45 melalui sepakan penalti dan gol pada minit ke-79.

Gol Pilihan Singapura dijaringkan Leonel Felice pada minit ke-68 dengan pasukan itu bermain 10 orang selepas seorang pemainnya dilayangkan kad merah selepas menerima dua kad kuning.

Ini koleksi kejuaraan kelapan dimiliki Red Giant selepas memenanginya pada 2001, 2003, 2005, 2008, 2012 dan 2013 serta berkongsi gelaran bersama pada 2004.

Barisan Pemain:

Pilihan Selangor: Mohd Farizal Marlias, Mohd Bunyamin Umar (kapten), Mohd
Azmi Muslim, S. Pantelidis, Mohd Rizal Fahmi Rosid, Andik Vermansah (Elie
Aiboy), S. Veenod, S. Kunalan (Mohd Fitri Syazwan Raduan), Mohd Nazmi Faiz
Mansor (Abdul Shukor Jusoh), Ahmad Hazwan Bakri (Muhd Afiq Azmi), Paulo Rangel.

Pilihan Singapura: Muhd Wahyudi Abdul Wahid, Cerina Igor, Muhd Ridhuan
Muhamad, Shunsuke Nakatake, Geison Moura, Muhd Hafiz Mohd Nor, Muhd Fadhil Mohd Salim (kapten), Muhd Hafiz Abu Sujad, Mohd Faizal Amir (Emmeric Ong Yu Min), Muhd Aqhari Abdullah, Muhd Sufian Anuar.

Pengadil: Thoriq Munir Alkatiri (Indonesia)

Leave a Reply

Your email address will not be published.