Categories
SELANGOR

Sembilang tewas di Pantai Morib

MORIB : Hujan lebat dan laut bergelora tidak mematahkan semangat bagi peserta Siri GP Selangor Pantai Morib 2014.

Kesemua peserta tidak berganjak dari tempat pertandingan bagi mememastikan diri mereka akan menjadi salah seorang pemenang di pertandingan tersebut.

Slide31Yang DiPertua MDKL, Mohd Azhar Mohamed Ali berkata, Pantai Morib sekali lagi dipilih lokasi pertandingan Siri GP Selangor Pantai Morib 2014 kerana pantai ini mempunyai pelbagai kemudahan infrastruktur serta pantai yang mempunyai banyak ikan.

Beliau berkata MDKL komited dalam sebarang penganjuran aktiviti sihat seperti ini dan sekaligus ianya dapat menarik ramai pelancong dari dalam dan luar negara.

Secara tidak langsung, dengan adanya penganjuran acara seperti ini ianya merapatkan lagi hubungan kekeluargaan dan rakan-rakan.

Beliau juga berkata, Pantai Morib sentiasa dikunjungi peminat aktiviti memancing.

Slide6Bersempena pertandingan ini, Wak Jali Event Management menganjurkan Pertandingan Cabaran Malam Minggu apabila seorang kakitangan MDKL, berjaya menaikkan ikan malong seberat 0.700 gram dan menjadi juara membawa pulang tunai RM1,000.00 dan RM50.00 bagi tempat ketujuh.

Mohd Azhar Mohamed Ali berkata, peserta dari Negeri Pahang, Mohd Azuki Md Sharif menjadi juara Siri GP Selangor Pantai Morib 2014 berjaya menjinakkan ikan sembilang seberat 2.960 kg pada jam 10.00 dengan hadiah wang tunai RM15,000.00 berserta hadiah iringan.

Tempat kedua di menangi Abdul Hamid Karim yang berjaya menaikkan ikan buntal seberat 0.425 gram pada jam 8.17 pagi dengan membawa pulang tunai RM6,000.00 beserta hadiah iringan

Manakala tempat ketiga dimenangi Yanti Ismail yang berjaya menundukkan ikan buntal dengan berat 0.345 gram pada jam 8.15 pagi sekaligus membawa pulang tunai RM3,000.00 berserta hadiah iringan.

Selain daripada hadiah-hadiah utama di sampaikan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Permodenan Pertanian Dan Pembangunan Desa, Sallehen Mukhyi, penganjurmenyediakan hadiah berupa wang tunai bernilai RM200.00 beserta hadiah iringan bagi tempat 30 hingga ke 21.

Manakala bagi tempat 20 hingga 11, hadiah berupa tunai RM300.00 beserta hamper dan tempat ke 10 hingga tempat ke 4 membawa pulang tunai RM400.00 berserta hamper.

Pertandingan berlangsung turut dihadiri Exco Belia Dan Sukan, Dr. Ahmad Yunus Hairi, Adun Tg. Sepat, Mohd Haslin Hashimd dan wakil Pegawai Daerah Kuala langat, Md Hasrul Faiz Baharudin.
EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.