Categories
SELANGOR

Amirudin: JDT perlu belajar makna ‘fair play’

SHAH ALAM 23 FEB: Pasukan Johor DT perlu belajar erti permainan ‘fair play’ dan semangat kesukanan sebenar dalam bola sepak.

Pengurus Pasukan Selangor Amirudin Shari berkata demikian dalam reaksinya ekoran tindakan bersahaja pemain Johor DT (Johor Darul Ta’zim) yang tidak menunjukkan semangat kesukanan dalam perlawanan di Stadium Shah Alam, malam kelmarin.

B-SBhgkCYAAx0u_Luahan rasa kurang senang Amirudin dikatakan berpunca daripada insiden pelanggaran antara Azmi Muslim dan penjaga gawang, Norazlan Razali.

Akibat insiden itu, Azmi terbaring kesakitan dan pengadil Samsuddin Ibrahim tidak memberhentikan permainan dan Safiq Rahim pula tidak menolak bola keluar bagi membolehkan pemain pertahanan itu menerima rawatan.

Fair Flay

Sebaliknya Safiq terus melakukan tendangan dari luar kotak penalti tetapi percubaannya terkena tiang kanan gawang dan Luciano Figueroa mengambil kesempatan bola lantunan itu untuk menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-62.

LIHAT VIDEO

Ketua Jurulatih Selangor, Mehmet Durokovic berkata, bola sepak adalah Fair Play terbaik, jika seseorang pemain itu cedera, bola perlu disepak keluar.

“Saya masih ingat Paolo Di Canio ketika aksi di England, dia memiliki peluang terbaik untuk menjaringkan gol tetapi membuat keputusan menghentikan permainan sebab pemain lawan cedera.

“Bukannya pemain saya berlakon. Dia (Azmi) mengalami kecederaan rusuk dan saya terpaksa keluarkannya selepas itu. Malah dia dikejarkan ke hospital untuk pemeriksaan,” jelas Mehmet Durokovic dipetik Laman FAS Selangor.

LIHAT VIDEO

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.