Categories
SELANGOR

Program Kesejahteraan Masyarakat Bandar tingkat taraf hidup golongan kurang bermampuan

SUBANG JAYA, 11 JUN: Sejumlah RM300,000 diperuntukkan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) bagi pelaksanaan Program Kesejahteraan Masyarakat Bandar (PKMB).

Pegawai Komunikasi Korporat MPSJ, Muhammad Azli Miswan, berkata ia bertujuan membantu mereka yang kurang berkemampuan selaras dengan konsep kemasyarakatan setempat.

“Sumbangan diberi kepada mereka yang layak seperti golongan fakir miskin, ibu tunggal, kurang berkemampuan dan Orang Kelainan Upaya (OKU).

mpsj“Ia juga akan mengeratkan dan memperkukuhkan hubungan baik yang sedia terjalin antara MPSJ dan penduduk,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, sumbangan wang tunai akan diberi kepada mereka yang benar-benar layak dan turut membabitkan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Selangor.

Katanya, seramai 30 penerima akan mendapat bantuan berkenaan yang diserahkan Exco Kesihatan, Kebajikan, Pembangunan Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi, tahun ini.

“PKMB akan membantu meningkatkan taraf kehidupan mereka yang tidak berkemampuan pada masa akan datang.

“Selain bantuan kebajikan, program ini juga turut merangkumi program keusahawanan dan ‘back to school’,” katanya.

Majlis penyampaian sumbangan itu akan berlangsung di Stadium MPSJ, Serdang Jaya, dekat sini, bermula 2.00 hingga 5.00 petang, pada 13 Jun ini.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.