Categories
SUKANKINI

Piala Malaysia: Ronaldinho dijangka tiada halangan beraksi menentang PKNS

OLEH AFIX REDZUAN

KUCHING, 25 OGOS: Penggempur sensasi Selangor, Patrick Ronaldinho Wleh akan diturunkan bagi mengemudi jentera serangan dalam aksi suku akhir pertama Piala Malaysia bertemu PKNS FC, pada 28 Ogos ini.

Pengendali Selangor, K Gunalan berkata, setakat ini beliau difahamkan tiada halangan untuk Ronaldinho Wleh bermain menentang sebarang pasukan.

“Setahu saya tidak ada apa-apa (halangan) selepas berbincang dengan pengurusan. Dia boleh bermain di peringkat suku akhir Piala Malaysia menentang PKNS, pada Ahad ini,” katanya.

IMG_20160824_213341_243Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai status pemain Liberia itu yang didakwa tidak boleh bermain menentang pasukan lamanya.

Dalam satu laporan akhbar sebelum ini mendakwa, Ronaldinho Wleh ‘tidak boleh bermain’ menentang pasukan PKNS FC berdasarkan syarat perjanjian pinjaman pemain itu kepada Selangor.

Namun, dakwaan itu ditangkis serta merta Pengurus The Red Giants, Amirudin Shari menerusi satu status yang dimuat naik ke laman mikro Twitter.

“Setelah disemak perjanjian, tidak pernah timbul langsung.

“Jangan jadi berita makan tuan. This is not first time (ini bukan pertama kali),” katanya.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.