Categories
SELANGOR

SITEC anjur simposium jualan atas talian

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 3 OGOS : Majlis Teknologi Informasi dan E-dagang Selangor (SITEC) menganjurkan simposium pengurusan perdagangan elektronik (E-Commerce) menerusi pembentangan kertas putih dalam rangka perbincangannya.

Bertempat di SDCC, I-City Shah Alam, 8 Ogos ini, simposium dengan kerjasama Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan Invest Selangor dianjurkan untuk memberi pendedahan kepada masyarakat awam terhadap produk jualan atas talian.

Simposium mini turut melibatkan penyertaan produksi atas talian seperti Lazada, 11Street, Lelong.my, Youbeli, LogOn.my, MudahMy, Photobook Malaysia dan ClickAsia.my.

Ia juga bakal disertai beberapa syarikat pembayaran atas talian, seperti Ipay88, MolPay, BillPlz, SenangPay dan produksi logistik dari Zylemm, PosLaju, Pos Malaysia, GDEC, Ta-Q-Bin dan SkyNet.

Sitec dalam kenyataannya berkata, penganjuran simposium ini diadakan untuk memberi penekanan terhadap prospek perniagaan atas talian yang dilihat mampu menjana keuntungan sehingga US$200 bilion pada 2025.

echackathon-1080x675“SITEC komited meningkatkan industri perniagaan atas talian di Selangor.

“Kita ingin memastikan isu pengguna mendapat pemahaman menyeluruh terhadap industri jualan atas talian ini secara efektif,” katanya.

Untuk sebarang maklumat lanjut, orang awam boleh menghubungi Cik Fatin Fadila menerusi [email protected] atau melayari laman bitt.ly/sitecbph16.

-nR-

Leave a Reply

Your email address will not be published.