Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

IPR berjaya, Kerajaan Negeri teruskan dalam Belanjawan 2018

OLEH HAFIZAN TAIB

BATU CAVES, 1 OKT: Kerajaan Negeri meneruskan program Inisiatif Peduli Rakyat (IPR) dalam Belanjawan 2018 berikutan kejayaannya yang memberi manfaat kepada rakyat.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali, berkata keberkesanannya membuktikan dasar digariskan Kerajaan Negeri adalah tepat apabila hasil kekayaan negeri disalurkan kepada rakyat dalam bentuk program.

“Ia amat berjaya dan setakat ini kita ada 42 program IPR di mana Kerajaan Negeri telah membelanjakan lebih RM2 bilion yang diserahkan kepada rakyat.

“Oleh kerana keberkesanan program ini yang dapat memberdayakan rakyat maka ia akan diteruskan dalam Belanjawan 2018 akan datang,” katanya kepada media.

IPR 1Beliau berkata demikian selepas Majlis Menyemarakkan IPR dan Ramah Mesra Bersama Dato’ Menteri Besar di Masjid Al-Khairiyah, Taman Seri Gombak, di sini, hari ini.

Dalam majlis itu, Mohamed Azmin menyampaikan sumbangan RM1.06 juta kepada 207 penerima iaitu peserta Hijrah Selangor, penerima FoodStamp dan yang lain.

Ia juga termasuk bantuan kepasa masjid, surau serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Turut hadir, Exco Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari, Ahli Dewan Negeri (ADN) Gombak Setia, Hasbullah Ridzwan dan ADN Hulu Kelang, Saari Sungib.

=EZY=