Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

Pengalaman dengan Anwar bantu MB gubal belanjawan

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 23 NOV: Pengalaman panjang ketika berkhidmat di bawah bekas Menteri Kewangan, Datuk Seri Anwar Ibrahim banyak membantu Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali menggubal Belanjawan Selangor.

Dato’ Menteri Besar itu berkata, Anwar turut menyatakan perasaan gembira dan memberi sokongan terbuka terhadap belanjawan yang dibentangkan, pada 3 November lalu.

“Dalam pertemuan saya dengan Datuk Seri Anwar, di Hospital Kuala Lumpur pada Ahad lalu, saya dapat berbincang lama dengan beliau hampir dua jam 45 minit.

“Beliau amat gembira. Walaupun sebelum itu beliau di dalam penjara tetapi maklum balas diterima daripada pegawai penjara dan pegawai Kementerian Dalam Negeri, mereka amat tertarik dengan Belanjawan Selangor,” katanya.

Beliau berkata demikian pada program Dialog Malaysia Baru Belanjawan Selangor 2018, di Dewan Megawati, di Kediaman Rasmi Dato’ Menteri Besar, di sini, semalam

Pada masa sama, Mohamed Azmin berkata, pembentangan Belanjawan Selangor 2018 ternyata menenggelamkan Bajet Persekutuan yang dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Katanya, Belanjawan Selangor bukan sahaja menarik perhatian rakyat negeri itu, malahan turut mencuri tumpuan rakyat negeri lain.