Categories
ADN SELANGOR

Kejohanan E-Sukan Gen-S di Sepang meriah

OLEH ALIFF HAIKAL

CYBERJAYA, 13 OKT: Kejohanan E-Sukan Gen-S anjuran  Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) dan Majlis Sukan Negeri Selangor dengan kerjasama pejabat belia daerah dijangka menerima 1,000 penyertaan sepanjang Oktober ini.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Dengkil, Adhif Syan Abdullah berkata, sasaran itu mampu dicapai memandangkan kejohanan sempena Sambutan Bulan Sukan Negara yang berlangsung di Dpulze Shopping Centre, di sini menerima sambut amat memberangsangkan.

“Kejohanan kali pertama yang dianjurkan di pusat membeli belah ini menerima penyertaan amat memberansangkan.

“Hari ini sahaja, seramai 5,000 peserta mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti yang disediakan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Kejohanan E-Sports Gen-S dan Sambutan Bulan Sukan Negara @ Sepang di Dpulze Shopping Centre, di sini, hari ini.

Hadir sama, Timbalan Yang Dipertua MPSepang, Hafiz Shaari, Pengarah Eksekutif Majlis Sukan Selangor, Faizal Tarmizi dan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Selangor, Sabran Bahar.

Selain pertandingan Mobile Legend, kejohanan ini turut menyajikan acara lain seperti pertandingan Beyblade, Street Workout dan Gusti Lengan.

Sementara itu, Hafiz Shaari berharap kejohanan ini bukan sahaja dapat memupuk gaya hidup sihat, malah  dapat menyatukan masyarakat tanpa mengira bangsa, agama dan latar belakang.