Categories
PBT SELANGOR

MPSJ iktiraf 15 JMB, MC main peranan aktif

SHAH ALAM, 14 JAN: Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) mengiktiraf peranan aktif dimainkan 15 Badan Pengurusan Bersama (JMB) dan Perbadanan Pengurusan (MC) dengan menganugerahkan plak dan Sijil Penarafan Bintang Pembangunan Berstrata, kata yang dipertuanya.

Noraini Roslan berkata anugerah dijalankan di Dewan Serbanguna MPSJ, USJ 7 Ahad lalu itu diberikan menerusi inisiatif penilaian penarafan bintang dilaksanakan secara berjadual setiap tahun bagi kemajuan perumahan berstrata di kawasan pentabirannya.

Katanya penilaian dibuat ke atas 150 JMB dan MC bagi tujuan itu adalah pendekatan MPSJ bagi menggalakkan penduduk menubuhkan pertubuhan berkaitan atau persatuan penduduk.

“Inisiatif untuk menggalakkan JMB dan MC berfungsi lebih aktif dan menjalankan tanggungjawab dengan cekap sekali gus mewujudkan hubungan kerjasama baik bersama MPSJ.

“Medium ini juga dilaksana bagi mengenal pasti kawasan berpotensi diberi bantuan dan bimbingan agar membangun serta maju bersama dalam menjadikan pengurusan MPSJ bertaraf antarabangsa selaras pengiktirafan bandar raya yang akan diterima,” katanya.

Majlis itu selaras dengan Dasar Komuniti Negara iaitu mewujudkan kawasan kediaman yang lebih kondusif, selamat dan harmoni dengan melibatkan kepelbagaian kaum tanpa membezakan status pemilikan.