Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Selangor tawar lokasi bercuti menarik, tidak terhad pelancongan bandar

SHAH ALAM, 26 JUN: Selangor memiliki lokasi percutian menarik termasuk kawasan alam semula jadi yang cantik meskipun berada di tengah ibu kota, kata Che Puan Juliana Evans.

Duta Kempen ‘Pusing Selangor Dulu’ berkata berikutan itu rakyat digesa melawati lokasi berkenaan selepas aktiviti rentas daerah dan negeri dibenarkan supaya sektor pelancongan  kembali rancak.

“Antara tempat menarik Sky Mirror di Kuala Selangor serta sukan lasak rakit redah jeram di Kuala Kubu Bharu. Pengalaman sangat berharga di tempat ini.

“Selangor juga memiliki banyak air terjun yang cantik dan sesuai untuk menjalankan aktiviti riadah seperti mendaki. Selangor tidak hanya menawarkan gaya hidup bandar sahaja,” katanya pada program bual bicara secara langsung melalui Facebook Media Selangor dan YouTube SelangorTV.

Sementara itu, Che Puan Juliana berkata beliau akan terus mempromosikan kempen ‘Pusing Selangor Dulu’ menerusi platform media sosial seperti Instagram dan Facebook.

“Aktiviti melancong dapat menjaga kesihatan mental tambahan yang tinggal di kawasan bandar. Dengan aktiviti ini kita dapat merehatkan diri serta minda sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini,” katanya.