Categories
ADN SELANGOR

ADN jamin bekalan makanan untuk penduduk Mentari Court

SHAH ALAM, 5 JULAI: Ahli Dewan Negeri (ADN) Seri Setia memberi jaminan akan menyalurkan bantuan makanan kepada penduduk di Pangsapuri Mentari Court, Petaling Jaya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Halimey Abu Bakar berkata pihaknya menyediakan bekalan makanan dan barang keperluan untuk diagihkan ke 3,500 kediaman di situ sehingga 14 Julai.

“Saya dimaklumkan setiap hari barang sumbangan akan tiba. Alhamdulillah saya mengucapkan terima kasih kepada semua penyumbang bank makanan.

“Yang di dalam (penduduk) Insya-Allah kita akan pastikan bekalan makanan tidak putus. Kalau ada masalah boleh terus hubungi saya,” katanya lapor portal Malaysia Gazette semalam.

Beliau berkata penduduk juga tidak perlu bimbang dan terus mematuhi arahan pihak berkuasa memandangkan mereka perlu menjalani ujian saringan Covid-19 serta disuntik vaksin sepanjang tempoh PKPD.

Untuk sebarang bantuan penduduk di Blok A, B, C dan D boleh menghubungi talian 011-1317 5831 manakala bagi Blok E, F dan G menerusi 011-5989 9854.