Categories
PBT SELANGOR

MPS lapor polis susulan CCTV rakam kecurian tong sampah

SHAH ALAM, 4 NOV: Majlis Perbandaran Selayang (MPS) membuat laporan polis berhubung kecurian tong sampah miliknya di Taman Desa Jaya, Kepong.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang mengesan seorang individu melakukan kegiatan itu pada Isnin diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, maklum pengarah Jabatan Korporatnya.

Rakaman CCTV yang mengesan seorang individu mencuri tong sampah di Taman Desa Jaya, Kepong pada 1 November 2021. Foto MPS

“MPS amat kesal apabila hasil pemantauan CCTV yang dipasang, seorang individu didapati mencuri tong sampah milik MPS yang diletakkan untuk kegunaan orang awam.

“Kejadian dikesan berlaku pada jam 7 malam,” kata Mohamad Zin Masoad menerusi kenyataan.

Beliau menegaskan pemantauan aktiviti kecurian dan vandalisme terus dijalankan dan individu melakukan perbuatan tersebut akan diambil tindakan.

Mohamad Zin menambah MPS membelanjakan sebanyak RM130,000 untuk menggantikan tong sampah awam yang rosak dan hilang ekoran kegiatan terbabit.

“Semua kemudahan awam disediakan untuk kegunaan bersama dan orang ramai haruslah lebih bertanggungjawab agar ia dapat dimanfaatkan bersama,” katanya.