Categories
SELANGOR

Penduduk Pulau Ketam Terima Pemeriksaan Mata

PELABUHAN KLANG 24 NOV : Penduduk Pulau Ketam khususnya warga emas menerima pemeriksaan mata secara percuma melalui program yang dianjurkan oleh Pusat Perubatan Pakar KPJ Klang dengan kerjasama CIMB Berhad pada hari ini.

Program yang diadakan di balai raya Pulau Ketam itu dihadiri kira-kira 200 penduduk serta kakitangan KPJ yang terdiri daripada doktor, pegawai perubatan, dan pegawai CIMB.

Pengurus program, Zaharah Osman berkata, sokongan dan penglibatan kakitangan KPJ Klang memberikan impak yang besar terhadap program berkataan.

Katanya, ini merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) dalam usaha membantu dan memberikan kesedaran kepada mengenai penjagaan mata dan kesihatan secara keseluruhan.

“Program ini mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada penduduk bagi mendapatkan pemeriksaan mata.

“Kami merasa gembira kerana semua kakitangan memberikan komitmen yang baik terhadap program ini,” katanya ketika ditemui.

Program ini dirasmikan oleh Exco Pendidikan dan Pembangunan Modal Insan, Dr Halimah Ali yang juga merupakan Adun Selat Klang.

Dr Halimah di dalam ucapannya berkata, Kerajaan Negeri ingin melihat lebih banyak lagi syarikat-syarikat swasta memberikan khidmat sosial kepada penduduk khususnya di kawasan padalaman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.