PIBG SRA Kg Delek Terima Sumbangan RM40,000

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KLANG, 28 JAN: Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Rendah Agama Kampung Delek gembira apabila menerima sumbangan RM40,000 dari Kerajaan Negeri Selangor.

Sumbangan tersebut disampaikan Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor, Dr Halimah Ali di majlis Sambutan Maulidur Rasul 1434H/2013 Peringkat DUN Selat Klang di perkarangan Masjid Nurul Amin, Kampung Delek di sini.

Menurut Yang Dipertua PIBG sekolah terbabit, Abd Rahman Saari sumbangan tersebut amat bermakna kepada guru dan pelajar sekolah berkenaan.

“Dengan adanya sumbangan ini, kita dapat meningkatkan kemudahan sekolah ini dan secara langsung dapat membantu meningkatkan mutu pembelajaran pelajarnya,” kata Abd Rahman.

Sementara itu menurut Pengetua Sekolah Rendah Agama Kampung Delek, Noraini Kasiman, sekolah yang mempunyai lima blok bangunan itu mempunyai seramai 1,350 pelajar.

“Kelas ada 37 kelas, jadi kita buat dua sesi pagi dan petang dengan jumlah kakitangan seramai 41 orang.

“Untuk menampung pelajar seramai itu, perbelanjaan agak besar untuk pelbagai keperluan sekolah, jadi, terima kasih banyaklah kepada Kerajaan Negeri,” ujar beliau.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.