Categories
SELANGOR

MB : Contohi Amalan, Amalkan Ajaran Rasullullah

malidur rasul masjd nurul iman ijok 01
BESTARI JAYA 11 FEB : Kira-kira 1,500 penduduk hadir dalam program Sambutan Maulidur Rasul peringkat Ijok yang diadakan di pekarangan Masjid Nurul Iman Batu 8, di sini malam tadi.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam ucapan perasmiannya mengajak rakyat untuk mencontohi perjuangan Baginda Rasulullah S.A.W dan mengamalkan ajarannya dalam segenap kehidupan.

“Kelahiran Junjungan Rasullullah S.A.W adalah rahmat kepada seluruh alam.

“Di atas kerangka misi ini Rasullullah S.A.W mewasiatkan umatnya Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan dan pencorak hidup,” kata Abdul Khalid dalam ucapannya.

Turut hadir dalam majlis itu Isteri Menteri Besar, Puan Sri Salbiat Tunut, MP Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad dan malidur rasul masjd nurul iman ijok 02Pegawai Daerah Kuala Selangor, Mohamad Yasid Bidin.

Sebelum itu, Abdul Khalid turut sama dengan penduduk dalam sesi Tazkirah Maghrib yang disampaikan oleh ustaz Haslim Baharim.

Sambutan itu juga diserikan dengan sesi ?Bicara Bersama Selebriti? yang dipengerusikan oleh ustaz Haslim. Ia terdiri daripada Haryati Hamzah (Yatt Hamzah), Nazrey Johani (Kumpulan Raihan) dan Farah Asyikin Zulkifli.

Program itu adalah anjuran Pejabat Kerja Dato’ Menteri Besar dengan kerjasama Masjid Nurul Iman Batu 8 Ijok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.