Categories
SELANGOR

Penumpang LRT Teruja Disapa Menteri Besar

MB Penumpang LRT Teruja Disapa Menteri Besar 02

BANDAR TUN RAZAK 20 FEB : Rata – rata penumpang Stesen Aliran Transit Ringan (LRT) Bandar Tun Razak teruja bertemu dengan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam program ramah mesra di parlimen terbabit, semalam.

MB Penumpang LRT Teruja Disapa Menteri Besar 04Abdul Khalid yang juga Ahli Parlimen Bandar Tun Razak memulakan tinjauan ramah mesra itu bermula jam 5.30 petang sebelum berakhir setengah jam kemudian.

Penumpang LRT pada mulanya terkejut dengan kehadiran pemimpin terbabit yang menunggu mereka di pintu keluar stesen itu bagi menyampaikan cenderahati kepada hampir 100 penumpang.

Norizah Pan Chek, 53, ketika ditemui berkata beliau pada mulanya terkejut dengan kehadiran Menteri Besar itu, namun berasa teruja apabila dapat bertegur sapa dengan pemimpin itu.

Katanya, berasa gembira kerana berkesempatan untuk berbual dengan Abdul Khalid dan dalam masa yang sama dapat berkongsi masalah yang dihadapi penduduk kawasan itu.

MB Penumpang LRT Teruja Disapa Menteri Besar 01“Dengan cara ini, kami dapat terus bersemuka dengan pemimpin, bukan senang untuk berjumpa mereka, jadi program ramah mesra ini wajar dilakukan selalu,” katanya.

Sementara itu, Shaikh Mansoor Shaikh Ahmad berkata beliau berpuas hati dengan kepimpinan Abdul Khalid dalam mentadbir negeri Selangor.

Beliau berharap Abdul Khalid mahupun Pakatan Rakyat terus dapat menerajui negeri itu dalam Pilihanraya Umum ke 13 akan datang.

Abdul Khalid turut berkesempatan bertemu dengan Persatuan Pemandu Teksi kawasan itu dan penduduk sekitar.

MB Penumpang LRT Teruja Disapa Menteri Besar 03

Leave a Reply

Your email address will not be published.