Dengkil dan Masjid Al-Qayyum – Salam Selangor

Episod 103

Sinopsis:

Segmen Kenali selangor edisi Dun Dengkil membawa anda menijau perkembangan selepas 5 tahun pemerintahan Pakatan rakyat di Selangor. Bertempat di Pejabat penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat DUN Dengkil yang terletak di Balai Penghulu Dengkil. Tuan Hj Borhan Bin Aman Shah yang diberi amanah sebagai Penyelaras DUN Dengkil sentiasa sibuk tugas dan jadual program kemasyarakatan bagi memastikan Visi Kerajaan Pakatan Rakyat dapat merealisasikan Selangor sebuah Negeri Idaman, Maju, Sejahtera Dan Berkebajikan serta Misi Melestarikan Kehidupan Rakyat Untuk Kesejahteraan Hubungan Dengan Tuhan, Manusia dan Alam Sekitar dapat dijayakan.

Setelah 5 tahun memikul tanggungjawab sebagai penyelaras DUN Dengkil, nama Tuan Haji Borhan Aman Shah semakin popular dikalangan masyarakat berbilang kaum dkawasan DUN Dengkil atas komitmen yang di lakukan.

Ketokohan dan sifat semulajadi yang mudah mesra dan suka bergaul dengan semua peringkat golongan masyarakat, anak jati Selangor kelahiran Batu Laut, Tanjong Sepat Banting ini sempat berkongsi serba sedikit tentang sejarah hidupnya..

Masjid Al-Qayyum dibina menggunakan peruntukan Geran Selangorku sebanyak RM 900 ribu yang terletak di Taman Armada Putra, Pulau Indah.

Tetamu:
1. Hj Borhan Aman Shah
2. Hajah Rahimah Misran
3. Kamal Hussin Naim
4. Fariza Hassan
5. Mohd Sapinar Osman
6. Hajarah Abdul Samad
7. Nor Azmi
8. Baharuddin Misran
9.Mr. Sumugam
10. Mohammed Hanipa Maidin
11. Hamidah Ali

dengkil

Leave a Reply

Your email address will not be published.