Categories
NASIONAL

SKMM Siasat Yassin Isu Siaran RFM – BULETIN 13


 

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 02042013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Tindakan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) semalam memanggil penyanyi dan komposer lagu popular, Yasin Sulaiman sebagai saksi bagi menyiasat stesen Radio Free Malaysia (RFM) merupakan usaha menyekat kebebesan media di negara ini.

2. Tuduhan Menteri Kewangan II Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah bahawa pelaksanaan Manifesto Rakyat akan melonjakkan defisit ke paras 11.5% dan hutang kerajaan ke paras 62.1% berbanding Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) sebenarnya membelakangkan fakta prestasi pengurusan ekonomi yang buruk di bawah Umno-BN.

3. Pakar Perlembagaan, Dr Aziz Bari menyifatkan Kerajaan Negeri Sembilan yang ada hari ini tidak ubah seperti memandu kereta yang tamat tempoh insuransnya.

4. Kaum wanita diseru supaya sentiasa bersabar dalam menghadapi rutin hidup sebagai isteri dan Ibu serta perlu berusaha untuk maju dalam usaha meningkatkan pendapatan isi rumah.

Layari http://www.selangorkini.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.