Categories
NASIONAL

Zahid Hamidi diminta beri penjelasan koleksi jam jutaan ringgit

Oleh: AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 4 SEPT: Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin dalam surat terbuka kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memohon penjelasan dakwaan memiliki koleksi jam tangan bernilai jutaan ringgit.

Menerusi tulisan baru beliau di blog peribadinya, chegubard.blogspot.com beliau menyatakan surat itu tidak ada kena mengena dengan tindakan Ahmad Zahid dalam kes akta hasutan.

samm“Diteliti koleksi gambar diperolehi media tempatan dan media negara jiran memperlihatkan jam mewah sangat bergaya.

“Oleh kerana minat saya cuba kenal pasti jenis jam itu dan dikenal pasti harganya,” katanya yang lebih dikenali Chegubard.

Beliau mengemukakan pautan berita memaparkan gambar Ahmad Zahid memperagakan jam tangan berkenaan di majlis dihadirinya.

“Hanya ingin bertanya benarkah benarkah model jam yang saya cuba padankan dengan Datuk Seri gayakan.

“Saya andaikan tak mungkin seorang Menteri menyokong usaha pemalsuan barangan dengan memakai barang tiruan. Maka jika benar modelnya maka jumlah koleksi jam tangan itu mencecah jutaan nilainya,” katanya.

Badrul Hisham mempersoalkan sumber Zahid memiliki koleksi itu sama ada dibeli atau dihadiahkan.

Sementara itu, Selangorkini berjaya menghubungi Zahid meminta respon isu itu namun beliau memaklumkan sedang menghadiri mesyuarat di Bukit Aman.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.