Categories
SELANGOR

Lambaian Seni gamit pengunjung ke Pantai Morib

BANTING 13 NOV: Pelbagai aktiviti seni budaya dirangka akan berlangsung sepanjang November ini bagi menarik lebih ramai pelancong dalam dan luar negara ke Pantai Morib.

Yang Dipertua MDKL, Mohd Azhar Mohamed Ali berkata, Pantai Morib yang begitu sinonim dengan keindahan landskap pantai dan persekitaran semulajadi menjadi daya penarik pengunjung dari dalam dan luar negara.

pantai morib aPihak MDKL telah mengambil inisiatif dengan memastikan pelbagai aktiviti dan program akan diadakan bagi mempromosikan Pantai Morib sebagai kawasan pelancongan wajib dikunjungi di negeri Selangor.

Justeru itu, buat julung kalinya, Pantai Morib telah dipilih sebagai venue Laman Seni Budaya bagi program Lambaian Seni Morib pada setiap hari Sabtu sepanjang bulan November bermula jam 5.00 petang hingga 10.00 malam.

Pelbagai aktiviti seni budaya telah diaturkan seperti persembahan pemuzik ‘Busking’ yang akan diadakan pada 15 November, persembahan keroncong pada 22 November diikuti dengan persembahan lagu dan puisi akan diadakan pada 29 November sempena penutupan program.

Sementara itu, berlangsung persembahan teater sebagai pembukaan program pada 8 November yang lalu dengan persembahan teater dan muzikal tersebut berjaya menarik perhatian pengunjung setempat dan dari luar daerah yang kebanyakkannya ingin mencari kelainan serta lari dari kesibukan kota.

Mohd Azhar menambah, penganjuran program yang bertujuan untuk mengetengahkan seni dan budaya kepada masyarakat setempat serta mengembangkan kreativiti, pengetahuan dan kemahiran kepada penggiat seni budaya.

Selain itu juga, penganjuran program ini juga diharap dapat membantu usaha untuk ianya dapat mengetengahkan produk baru seni budaya kontemporari serta menggalakkan pertumbuhan kadar pelancong ke daerah ini.

Beliau berharap orang ramai akan mengambil peluang untuk beriadah dan mengunjungi Pantai Morib bagi memeriahkan dan menikmati keindahan seni budaya tempatan dalam program Lambaian Seni Morib bersama ahli keluarga mahupun rakan taulan.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.