Categories
SELANGOR

Exco: Anugerah ‘Datuk’ suntik motivasi kerja lebih gigih

Oleh: NAEEM RAFFI

KLANG, 11 DIS: Penganugerahan Darjah Kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (D.P.M.S.) yang membawa gelaran ‘Datuk’ kepada dua Exco Selangor merupakan pengiktirafan dan motivasi untuk bekerja dengan lebih kuat.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Kehidupan Bandar, Datuk Iskandar Abdul Samad berkata anugerah itu menyuntik semangatnya untuk terus berkhidmat dengan lebih gigih kepada rakyat.

Penganugerahan darjah kebesaran Sultan MB (15)“Saya menjunjung kasih kepada baginda sultan di atas anugerah yang diberikan.

“Ia suatu pengiktirafan dan motivasi kepada saya untuk bekerja dengan lebih keras dalam memastikan belanjawan 2015 yang dibentangkan baru-baru ini dapat dilaksanakan dengan jayanya untuk kepentingan rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita seusai Istiadat Penganugerahan Darjah dan Bintang Kebesaran Negeri Selangor sempena Hari Keputeraan ke-69 DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, di Istana Alam Shah, di sini, hari ini.

DatukSelain Iskandar, Exco Ehwal Agama Islam, Adat Melayu, Pembangunan Desa dan Kampung Tradisi, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi turut menerima anugerah sama.

“Selaku Exco Hal Ehwal Agama, saya sedaya upaya memastikan kesejahteraan dan keharmonian rakyat Selangor dapat terus dijamin.

“Saya yakin, dibawah naungan dan pemerintahan Sultan Selangor, keharmonian dan kesejahteraan rakyat akan terus terjamin dan atas kebijaksanaan Tuanku juga, isu politik, ketegangan kaum dan agama sebelum ini dapat diselesaikan sebaik mungkin,” katanya.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.