Categories
NASIONAL

Azmin sambut baik kerjasama Muhyiddin, faham ‘derita’ rakyat

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SUBANG, 30 JULAI : Timbalan Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali menyambut baik penglibatan mantan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menggerakkan program jelajah dedah 1MDB.

Beliau berkata, keperluan tersebut membuktikan komitmen KEADILAN dan bekas pemimpin Umno itu untuk memastikan rakyat mendapat pemahaman sebenar mengenai skandal terbesar negara kini.

“Penyertaaan Tan Sri Muhyiddin Yassin ini cukup baik kerana beliau sebagai bekas Perdana Menteri yang amat memahami dan mempunyai akses untuk mendapatkan maklumat berkenaan 1MDB.

“Namun apa yang berlaku, Timbalan Perdana Menteri sendiri tidak diberikan maklumat jelas mengenai 1MDB, dan keadaan ini jelas menunjukkan Umno cuba memperbodohkan rakyat,” katanya.

IMG_7188Beliau berkata demikian pada sidang media bersama Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan bekas Tan Sri Muhyiddin Yassin, di Hotel Empire, di sini.

Bercakap lanjut, Mohamed Azmin berkata, kerjasama tersebut diwujudkan juga bagi memastikan rakyat tidak terus disembunyikan daripada fakta dan kebenaran mengenai skandal tersebut.

“Menjadi tanggungjawab kami untuk memberi kesedaran bahawa skandal 1MDB adalah skandal yang mendatangkan malapetaka kepada negara dan akan menghancurkan bangsa.

“Usaha ini akan digerakkan segera ke seluruh negara berdasarkan dokumen yang ada, tanpa ragu lagi, kita akan dedahkan kepada umum.

“Kalau kita harap untuk Menteri Umno dedahkan, sampai kiamat pun mereka hanya akan sembunyikan kes ini,” sindir Mohamed Azmin.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.