Categories
SELANGOR

DUN Damansara Utama anjur bengkel kreatif

OLEH SYASYA SUFIAN

SHAH ALAM, 10 OGOS: Pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) Damansara Utama menganjurkan ‘Creative Workshop’ untuk melatih anak muda yang berminat dalam bidang reka bentuk, pembikinan filem dan fotografi pada 26 hingga 28 Ogos ini.

Adunnya, Yeo Bee Yin, berkata program itu khusus untuk anak muda berumur 17 hingga 35 tahun berlatar belakang kreatif berkemahiran asas pembuatan filem, fotografi serta ilustrasi selama tiga hari dua malam di Shah Alam.

“Hampir RM10,000 diperuntukkan DUN saya bagi melaksanakan program ini untuk anak muda yang ingin menyumbang kepada aktivisme, perubahan dan pembangungan negara.

“Program ini juga sebagai platform yang menyokong anak muda meluaskan dan mengasah kemahiran mereka ada dalam menerokai pelbagai teknik baru,” katanya dalam kenyataan.

YB Yeo Bee Yin isu kolam takungan banjir (3)Katanya, selama tiga hari program itu berlangsung menampil ahli panel berpengalaman termasuk kehadiran Ahli Parlimen Kluang dan Pengarah Pendidikan Politik DAP, Liew Chin Tong, pengarah filem dan aktivis sosial, Hisham Rais dan Waze Sales Manager, Edward Ling.

“Program ini terhad kepada 30 orang peserta sahaja.

“Diharap melalui bengkel ini terlahir anak muda lebih berfikiran kreatif bersama pemimpin ke arah negara lebih mapan, adil dan lebih baik,” katanya.

Untuk pendaftaran boleh layari http://bit.ly/CreActExchangeWorkshop2016 atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh e-mel ke [email protected].

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.