Categories
SELANGOR YB ACTIVITIES

Rumah terbuka DUN Kajang meriah dihadiri rakyat dan pimpinan

OLEH SYAZWANI SUFIAN

KAJANG, 15 JULAI: Kemeriahan Syawal berterusan dengan penganjuran Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang dengan kehadiran pelbagai lapisan masyarakat dan pemimpin.

Majlis yang bermula jam 11 pagi itu menerima sambutan menggalakkan dari pengunjung yang terdiri daripada masyarakat pelbagai kaum dan lapisan umur.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Kajang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, majlis itu sememangnya dianjurkan setiap tahun pada musim perayaan bagi menyatupadukan rakyat bersama pimpinan Pakatan Harapan.

“Penganjuran rumah terbuka ini diharapkan dapat menyatupadukan rakyat tanpa mengira fahaman politik disamping mengeratkan pelbagai kaum tidak kira bangsas,” katanya yang jua Ketua Pembangkang Parlimen ketika ditemui di perkarangan PKM DUN Kajang, di sini hari ini.

Difahamkan terdapat lebih 50 juadah disajian kepada pengunjung antaranya lemang, rendang, sate, nasi impit, laksa, pelbagai jenis kuih muih, serta buah buahan.

Rumah terbuka tersebut turut diserikan dengan kehadiran para pimpinan Pakatan Harapan antaranya, Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa, Ahli Parlimen Batu, Tian Chua dan ramai lagi.

=EZY=