Categories
NASIONAL

Old Putera sedia berkhidmat bantu kerajaan baru

OLEH SYAZWANI SUFIAN

DAMANSARA, 16 MEI: The Old Putera Association komited memberi sokongan penuh kepada kerajaan baharu pimpinan Pakatan Harapan (PAKATAN) untuk bersama membangunkan Malaysia baru.

Presidennya, Dato’ Baharudin Mahyuddin berkata, pihaknya mengadakan sesi diaolog bersama alumni Royal Military College (RMC) atau kini lebih dikenali sebagai ahli Old Putera (OP) sebagai inisiatif bertukar pandangan serta idea bagi membantu kerajaan melaksanakan segala janji dalam manifestonya.

“Ahli kami terdiri daripada pelbagai bangsa dan agama maka dari sini kita dapat berkongsi pendapat dan pandangan apa yang boleh ditambah baik kerajaan untuk kepentingan rakyat.

“Ia juga bertujuan untuk melihat segala tindakan susulan yang ingin dilaksanakan kerajaan daripada janji-janji yang dikatakan.

“Kami juga mengucapkan tahniah kepada kejayaan PAKATAN yang berjaya menubuhkan kerajaan dan kita bersedia memberi sokongan penuh dan membantu mereka melaksanakan segala dasar dibuat,” katanya.

Sementara itu, salah seorang ahli OP yang merupakan Pengerusi Sutra Foundation, Datuk Ramli Ibrahim berkata, semua ahli OP mengambil berat segala perubahan pada negara dan mereka mahukan yang terbaik untuk rakyat Malaysia.

Manakala bagi Kapten Air Asia X, Chong Hin Loy, 62 pula melahirkan rasa gembira apabila kerajaan Malaysia kini berada di bawah pimpinan idolanya iaitu Tun Dr Mahathir Mohamed.

“Kemenangan PAKATAN adalah perkara yang amat mengembiranakn kami disamping kami dapat melihat kebangkitan tsunami rakyat yang mahukan perubahan dan kerajaan yang lebih baik.

“Tun Mahathir ibarat ‘superhero’ dan idola yang bagi saya tiada orang lain mampu bergerak aktif mentadbir negara seperti beliau sekarang dengan usianya yang telah mencecah lebih 90 tahun” katanya.