Categories
AGENDA EKONOMI NASIONAL

Boost tambah ganjaran ePenjana kempen #KasiTambah

KUALA LUMPUR, 1 OGOS: E-dompet tempatan, Boost, melancarkan kempen #KasiTambah bersempena dengan inisiatif ePENJANA, yang mempunyai manfaat dan ganjaran khas menarik serta meluas yang melengkapkan kredit RM50 ePENJANA yang diberikan kerajaan.

Menurut syarikat itu, bagi menuntut kredit RM50 ePENJANA dengan Boost, pengguna perlu melakukan proses pengesahan akaun eKYC (Know Your Customer) serta memuat turun dan menjadi pengguna berdaftar di MySejahteraApp.

“Sepanjang empat bulan lepas, rakyat Malaysia telah menjalani gaya hidup digital yang mana penggunaan e-dompet telah menjadi tabiat pembayaran mereka setiap hari. Kami percaya insentif RM50 ePENJANA akan menggalakkan lagi penggunaan meluas e-dompet dalam kalangan rakyat Malaysia” kata Ketua Pegawai Eksekutifnya, Mohd Khairil Abdullah.

E-dompet tempatan itu juga berharap apat memainkan peranan dalam usaha padu untuk membina semula ekonomi Malaysia dan perniagaan tempatan serta merancakkan semula mata pencarian rakyat Malaysia agar lebih kukuh dalam situasi normal baharu ini, katanya.

Insentif RM50 e-PENJANA bermula secara rasmi semalam dan terbuka kepada semua rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas dengan pendapatan tahunan di bawah RM100,000 berdasarkan kepada rekod terkini Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan menjadi pengguna berdaftar MySejahtera App.

Kempen Boost’s #KasiTambah menawarkan faedah dan ganjaran menarik termasuk peluang membawa pulang kereta Perodua Myvi atau motosikal Yamaha bagi melengkapkan kredit RM50 ePENJANA yang diberikan kerajaan.

-BERNAMA