Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Portal eptrs.my sediakan teknik jawab soalan mudahkan calon SPM, STPM

SHAH ALAM, 17 JAN: Teknik menjawab soalan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) serta Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) turut disediakan dalam portal pendidikan Selangor eptrs.my

Dato’ Menteri Besar berkata segala kandungan portal berkenaan dilengkapkan oleh guru pakar serta berpengalaman dalam setiap mata pelajaran.

“Proses ulangkaji akan lebih mudah dengan perkongsian tips menjawab soalan peperiksaan melalui rakaman video.

“Semuanya adalah percuma. Lengkapkan diri anda dengan Program Pecutan Akhir di www.eptrs.my,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari di Facebook hari ini.

Portal pendidikan Selangor eptrs.my dilengkapi sesi pembelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains, Matematik dan Sejarah untuk SPM serta Pengajian Am dan Ujian Bahasa Inggeris (Muet) untuk STPM.

Semalam portal dilengkapi sesi pembelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains, Matematik dan Sejarah untuk SPM serta Pengajian Am dan Ujian Bahasa Inggeris (Muet) untuk STPM dilancarkan bagi membantu calonnya.

Melalui portal berkenaan, pelajar berpeluang menyertai sesi soal jawab bersama guru bimbingan selain membolehkan mereka melakukan ulang kaji pelajaran.

Ia turut menyediakan program khas ‘Pecutan Terakhir’ untuk meningkatkan penguasaan calon peperiksaan.

Berikut adalah cara untuk mendaftar: