Categories
AGENDA BERITA UTAMA

Lima laluan di Kuala Langat ditutup sepanjang PKPD

KUALA LANGAT, 3 JULAI: Sebanyak lima laluan di daerah ini ditutup susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Laluan terbabit ialah Jalan Banting -Dengkil (Persimpangan Paya Indah Wetland,Kuala Langat); Jambatan Rimbayu (Susur masuk dari Rimbayu ke Sri Cheding); Jambatan Bukit Kemandol (Susur masuk ke jejantas Taman Bukit Kemandol).

Batu 9,Jalan Kebun (Susur Masuk Jalan Kebun ke Telok Panglima Garang) dan persimpangan Kampung Lombong (Jalan Kg Lombong susur ke Puchong).

Ketua Polis Daerah Kuala Langat Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd Nor@Saleh berkata penutupan laluan ini akan bermula jam 12 tengah hari esok dan dilaksanakan sepanjang pelaksanaan PKPD.

“Setakat ini, sebanyak lapan lokasi sekatan jalan raya (SJR) di beberapa lokasi persempadanan daerah dilaksanakan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Ahmad Ridhwan berkata, penerima vaksin yang mempunyai janji temu dibenarkan untuk menggunakan laluan khas petugas barisan hadapan di SJR dengan hanya menunjukkan MySejahtera.

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada Khamis memaklumkan PKPD dilaksana di 34 mukim di lapan daerah Selangor selama 14 hari bermula hari ini sehingga 16 Julai.

Mukim yang terlibat di daerah Kuala Langat ialah Tanjung Dua Belas (1),Tanjung Dua Belas(2), Telok Panglima Garang, Morib, Bandar, Jugra dan Batu.