Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

MB puji usaha ketua polis Selangor mahu bantu golongan terkesan

SHAH ALAM, 2 JULAI: Dato’ Menteri Besar memuji usaha ketua polis Selangor dan kontinjennya yang mahu membantu golongan terkesan akibat Covid-19 walaupun sibuk menjalankan tugas.

Dato’ Seri Amirudin Shari berkata naluri kemanusian amat diperlukan ketika ini apabila Dato’ Arjunaidi Mohamed dan anggotanya turut bersama rakyat yang terkesan.

“Naluri kemanusiaan seumpama ini amat diperlukan ketika rakyat bergelut meneruskan kehidupan dan menghadapi pandemik ini. Syabas Dato’ Arjunaidi dan kontinjen Polis Selangor!” tulisnya menerusi Twitter.

Terdahulu, menerusi ‘Bual Bicara PKPD di Selangor: Yang Perlu Anda Tahu’ secara langsung di Media Selangor, Arjunaidi berkata pihaknya akan membantu golongan yang terkesan akibat pandemik khususnya di kawasan yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD).

“Di Selangor saya pertingkatkan lagi supaya kita lebih proaktif untuk mengesan golongan ini. Selepas kenal pasti, kita akan bantu dengan menghubungkan mereka dengan agensi berkenaan seperti lembaga zakat,” katanya.

Semalam Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan PKPD akan dilaksana di 34 mukim di lapan daerah Selangor selama 14 hari bermula esok dan dijadual berakhir 16 Julai.