Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

MB pesan walau lengkap dos, amal SOP biasa macam belum dapat vaksin

SHAH ALAM, 9 OGOS: Dato’ Menteri Besar mengingatkan individu yang lengkap vaksinasi agar terus mengamalkan tatacara operasi piawai (SOP) seolah-olah belum menerima suntikan pelalian.

Dato’ Seri Amirudin Shari berkata masyarakat diingatkan agar kekal menjaga penjarakan, menggunakan cecair pembasmi kuman, elak mengunjungi tempat sesak dan jangan sesekali leka.

“Jika anda belum menerima vaksin sila segera hadir ke pusat vaksin tetapi jika sudah saya mohon agar anda terus bersikap seperti seorang yang belum menerima vaksin dengan kekal mematuhi SOP.

“Meskipun vaksin terbukti dapat mengelakkan kesan kritikal akibat Covid-19 namun ia tetap bergantung dengan imuniti kelompok.

“Ditambah dengan kehadiran varian baharu Delta, Delta Plus dan Lambda yang sedang mencatat gelombang jangkitan serius. Justeru, amat penting untuk kita berhati-hati di saat kritikal ini,” katanya.

Beliau berkata demikian menerusi video kemas kini usaha Kerajaan Selangor menggempur Covid-19 yang dikongsi di Facebooknya hari ini.