Categories
SELANGOR

PAS Selangor Sudah Siap Sedia Hadapi PRU-13

SHAH ALAM, 17 JUN : Kehadiran lebih 1,000 aktivis PAS pada Himpunan Hijau Ke Putrajaya Peringkat Negeri Selangor jelas menggambarkan kesediaan parti itu mempertahankan kerajaan Pakatan Rakyat Selangor dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, berdasarkan maklumat yang diterima daripada Jabatan Pilihan Raya, PAS Selangor sudah bersedia sepenuhnya, sementara negeri-negeri lain kini berada pada tahap lebih 90 peratus.

Beliau berkata, PAS perlu membuat persiapan sebaik sahaja PRU-13 diwar-warkan, ditambah keengganan Kerajaan Pusat mengumumkan tarikh pilihan raya lebih awal berbanding negara-negara luar.

“Oleh kerana kita tidak tahu tarikh, maka kita terpaksa bersiap sedia sebaik sahaja PRU-13 diwar-warkan akan berlangsung pada bila-bila masa.

“PAS sudah sedia sejak tahun lepas lagi, malah Selangor dan beberapa negeri lain juga sudah hampir selesai (jentera parti).

?Persediaan itu merangkumi Parlimen dan DUN,” katanya dalam sidang media selepas menghadiri Himpunan Hijau Ke Putrajaya Peringkat Negeri Selangor di sini, hari ini.

Hadir sama, Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Abdul Rani Osman, Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, Khalid Samad dan Pengarah Pilihanraya PAS Pusat, Dr Hatta Ramli.

Himpunan itu merupakan kesinambungan daripada perhimpunan ijtima’ yang dilakukan sejak tahun 1980-an di setiap negeri dan kawasan terutamanya ketika menjelang PRU.

Siri himpunan ini akan diteruskan di Stadium Kuala Selangor pada 15 Julai depan.

Sementara itu, Pas juga melancarkan TV Impian Selangor, iaitu satu perkhidmatan televisyen internet melalui teknologi e-coder. Siaran TV Impian Selangor memaparkan lima saluran yang boleh ditonton melalui e-coder mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.