Categories
NASIONAL SELANGOR

Naik Taraf Jalan Perkampungan Nelayan Bagan Siap Sehari

SEKINCHAN 4 SEPT : Dengan peruntukan RM22,000 melalui Geran Selangorku jalan di Kampung Nelayan Bagan di sini siap dinaik taraf untuk kegunaan dan keselesaan penduduk melakukan aktiviti harian.

Adun Sekinchan, Ng Suee Lim berkata, projek menurap jalan tersebut dibuat ekoran jalan yang ada sebelum ini berlubang dan tidak sempurna digunakan sejak sekian lama.

“Kita harap dengan adanya jalan ini, penduduk selesa dan tidak berhadapan masalah menjalankan urusan mereka.

“Diharap juga ia dapat mengurangkan risiko berlakunya kemalangan di kawasan ini,” jelasnya yang memaklumkan maklumat ini hasil inisiatif JKKK kampung berkenaan yang memaklumkan kepada beliau berhubung masalah jalan tersebut .

Dalam pada itu, Ng turut menyeru agar penduduk dapat bersama menjaga kemudahan infrastruktur jalan berturap itu dengan baik.

“Saya menyeru agar tiada kenderaan berat seperti lori melalui jalan berkenaan kerana dikhuatiri tidak dapat menampung bebanan (kenderaan berat) tersebut,” ujar beliau.

Ng turut meluangkan masa turun padang meninjau perlaksanaan projek oleh Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) itu yang bermula seawal jam 11 pagi.

Kerja menurap Jalan 11, Bagan sepanjang 100 meter itu siap dalam masa sehari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.