Categories
SELANGOR

Orang Ramai Dijemput Hadir Konsert BERSIH 2.0

SHAH ALAM, 10 OKT: Seluruh rakyat Malaysia termasuk ahli PKR digesa hadir beramai-ramai ke Konsert BERSIH 2.0 yang diadakan di Stadium Kelana Jaya pada Sabtu, 13 Oktober ini bagi menunjukkan sokongan terhadap usaha BERSIH 2.0 menuntut pilihan raya bebas dan bersih.

Demikian menurut satu kenyataan media yang dikeluarkan PKR bagi menyatakan sokongan terhadap usaha badan bukan kerajaan (NGO) di bawah BERSIH dalam meningkatkan kesedaran rakyat negara ini.

Menurut kenyataan itu, konsert tersebut diadakan berikutan sikap berdolak-dalik Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang gagal melaksanakan sepenuhnya lapan tuntutan BERSIH 2.0 yang mahukan pilihan raya yang bebas dan bersih diadakan.

Selain itu, PKR turut menyelar sikap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang mencerminkan pendirian tidak mempunyai kemahuan melaksanakan reformasi sistem pilihan raya di negara ini.

Konsert BERSIH 2.0 itu nanti membariskan beberapa artis popular dan ‘indie’ tempatan, di antaranya legenda blues negara, Ito, kumpulan Republic of Brickfields, Nik Bin Jidan, Ray Cheong dan Julian Mokhtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.