Categories
NASIONAL SELANGOR

BLACK505 : Penganjur Mengalu-alukan Kerjasama Polis – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 21062013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Urusetia Black 505 mengalu-alukan kenyataan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi yang akan membantu penganjuran himpunan Black 505 esok.

2. Angkatan Muda Keadilan membidas PDRM yang bercadang meminta campurtangan tentera menangani himpunan Black 505 di ibu negara, esok.

Shamsul menyifatkan kenyataan itu sebagai melampau dan satu bentuk ugutan.

3. Seramai 56 anggota Dewan Undangan Negeri termasuk 12 wakil daripada BN hari ini secara rasminya mengangkat sumpah sebelum bermulanya persidangan Dewan Negeri Selangor sesi ke-13, Jumaat depan.

4. Adun Subang Jaya, Hannah Yeoh hari ini mencipta sejarah apabila mengangkat sumpah sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri wanita pertama di negara ini.

5. Dewan Undangan Negeri Selangor akan menawarkan Ketua Pembangkang daripada Barisan Nasional Datuk Mohd Shamsuddin Lias supaya mempengerusikan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam (PAC) Negeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.