Categories
NASIONAL

Pemberian ketuhar berjenama warnai PRK Pengkalan Kubor

Oleh Naeem Raffi

SHAH ALAM – Kehadiran puluhan penunggang motosikal mengunjungi Rumah Umno Pahang di UPU Kg Ketil dan penunggangnya membawa ketuhar berjenama Pensonic yang menimbulkan curiga banyak pihak.

Ketua Pemuda PAS Negeri Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari berkata pihaknya merasa curiga dan mengesa pihak berkuasa membuat siasatan. mikrowave

Beliau khuatir pemberian ketuhar itu cubaan merasuah pengundi Dun Pengkalan Kubor sempena proses pembuangan undi bagi Pilihanraya Kecil Dun tersebut yang berlaku hari ini.

“Kita merasa curiga dengan senario yang berlaku dan kita minta supaya pihak berkuasa membuat siasatan kerana kita syaki telah berlaku rasuah besar-besaran untuk membeli undi pada PRK ini.

“Kita mengecam strategi yang kotor seperti ini dan ini bukanlah yang kali pertama berlaku,” katanya dipetik laman rasmi Pengkalan Kubor.Pas.Org

Beliau turut menyatakan pihak lawan ada menggunakan taktik yang tidak disenangi terhadap PAS semasa tempoh berkempen yang berakhir jam 12 malam semalam.

“Sebelum ini sudah ada sabotaj terhadap PAS di mana ada pihak-pihak tertentu mengedarkan buletin palsu yang kononnya dikeluarkan oleh pihak PAS.

“Ini adalah sabotaj terhadap PAS dan kami pihak Pemuda PAS mengecam sekeras-kerasnya tindakan yang dimainkan oleh pihak tertentu ini,” katanya lagi.

HM

Leave a Reply

Your email address will not be published.